...
Mi is az a PLU kód (Price Look Up)?

Eddig nem nagyon foglalkoztunk vele. DE! van egy szoftver, az Edikio programcsomagban, ahol ez egy kitölthető mező. Mit nézzünk négy vagy ötjegyű? Génmanipulált? Érdemes elolvasni az alábbi cikket:

...
Kódot kapnak a magyar élelmiszerek

Húsz pontban határozta meg a kormány, hogyan lehet javítani az élelmiszerek minőségén.Az élelmiszerbiztonsági akciótervvel azt szeretnék elérni, a magyar fogyasztók biztonságos, GMO-mentes, jó minőségű és egészséges élelmiszerekhez jussanak. Ehhez az kell, hogy magyar termékeket vásároljanak – összegezte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a tiszaderzsi kárásznapon.

...
Önkiszolgáló étterem, bár, kávézó

A norvég Color Line AS Európa egyik legnagyobb sétahajózási társasága, 6 hajóval, 1 szállodával, 3500 alkalmazottal, nemzetközi személyzettel. A hajókon lévő éttermek, bárok, kávézók számára nyomtatnak ártáblákat.

...
Élelmiszerbolt

A Biocoop Franciaország első számú biotermék értékesítő hálózata, 400 üzlettel. Az Anjou régió 3 üzletének termékválasztékában 100-nál több sajtféleség, kb. 40 csemegének számító más friss áru szerepel. Körülbelül 15 kártyát kell pótolni hetente, 3 üzletben, többnyire termékválaszték bővülés miatt.

...
Halbolt

A 2014 decemberében életbe lépett EUs szabályozás szerint az értékesítendő halaknál a latin nevük mellett fel kell tüntetni a halászás, tenyésztés módját, földrajzi helyét is a vevő számára. A rendelet a kis szaküzletekre és a nagy áruházláncokra is vonatkozik.

...
Szálloda (1)

Marina Mandarin Singapore ötcsillagos szálloda. A kávézójában kínált finomságok felcímkézésére használ kártyanyomtatót. Szezonváltáskor, fesztiválok és ünnepek alkalmával változik a menü, ilyenkor aktualizálni kell a feliratokat, praktikusan azonnal, az események helyszínén.

...
Szálloda (2)

A norvég Scandic Hotels 70 éttermében élvezi az Ártábla megoldás nyújtotta előnyöket. A nyomtató fekete és fehér kellékanyagai megkapták a szükséges élelmiszerbiztonsági minősítést. (ISEGA, TÜV Rheinland) A plasztikkártyák hosszan tűrik a nedvességet, sima felületük egyszerűbbé és gyorsabbá teszi higiénikus tisztításukat.

...
Pékség

A szingapúri Barcook Bakery korábban papírra nyomtatott, laminált címkéket használt a péksütemények címkézésére. A laminált felület gyorsan elhasználódott, gyakran kellett cserélni. Az új megoldásnak azért örülnek, mert a kártya gyorsan elkészíthető, tartós, egyedivé tudták tenni a cég emblémájával, színével, betűtípusával.